Logo Verkeersschool R. van der Meijden
caravantraining
Veilig op weg
met je eigen caravan

Verkeersschool van der Meijden in Sint-Oedenrode

Meer info >
caravantraining

Caravantraining

Een caravantraining vol tips en trucs!
In een halve dag leren manouvreren met uw caravan.

Uw caravan is een kostbaar bezit waar u lang plezier van wilt hebben. ‘Caravannen’ begint met het uitzoeken en kopen van zo’n prachtige ‘mobil home’ en krijgt zijn vervolg in het ermee op pad gaan. Het rijden - en met name manoevreren - is niet altijd eenvoudig. Goed kunnen manoevreren betekent zeker van jezelf zijn, minder kans op beschadigingen en dus ook méér genieten van de caravan!

Beter omgaan met uw eigen caravan leert u op de caravantraining van Verkeersschool R. van der Meijden in samenwerking met Van Uden Caravantechniek! Deze training duurt een dagdeel; ochtend, middag of avond. De volgende onderwerpen komen in de training aan bod:

Technische eigenschappen van auto en caravan

Het rijgedrag van uw caravan word beïnvloed door de caravan, door de belading en door de auto die ervoor staat. Daarom begint de training met een analyse van de eigen auto-caravancombinatie. U leert over de eigenschappen van uw auto en caravan en over de invloed ervan op uw rijgedrag.

Het karakter van de versnellingen

Het karakter van de versnellingen
We staan stil bij de trekeigenschappen van voorwiel- achterwiel- en ‘all wheel’-aangedreven auto’s, bij het koppel in relatie tot het toerental en bij het karakter van de versnellingsbak. Vervolgens acceleren we door naar de tech-nische aspecten van de caravan, het onderstel, de vering, de schokdempers en de remrichting.

De juiste aankoppeling

Een caravan moet goed aan de trekauto zitten, rekeninghoudend met de wettelijke regels en veiligheidsvoorschriften die zeer belangrijk zijn. We staan uitvoerig stil bij - en praten over - de juiste kogeldruk, over stabilisatoren in relatie tot ABS, enz.

Juiste belading een vereiste

Het rijgedrag wordt beïnvloed door een goede gewichtsverdeling (aan welke kant is uwcaravan het zwaarst?), goede schokdempers en een juiste bandenspanning. Het is een ‘beladen’ begrip in de caravanwereld en het komt bij de training ter sprake. Het technische deel ronden we af met voorlichting over de banden en de elektrische aansluiting.

Leren manouvreren met uw caravan

Caravan rijden is vooruit zien! Ver vooruit kijken voorkomt verkeerd rijden, vast rijden en moeten omdraaien...als dat nog kan tenminste! Als simpel omdraaien niet lukt moet u achteruit rijden, insteken en keren. U maakt het uzelf makkelijk met een aantal oefeningen en trucs die u op deze training leert. De oefeningen zijn o.a.: Recht achteruit rijden, rechterbochten achteruit en linkerbochten achteruit. Met een juiste spiegelafstelling en een goede kijkhulp ben je er nog niet. Op de training leert u dat er meer bij komt kijken. Rechterbochten zijn het moeilijkst en dus het gevaarlijkst.

Het zicht is minder dan bij een linker-bocht achteruit. Toch leren we het u, maar we leren u óók hoe u deze rechterbocht achteruit kunt inruilen voor een linkerbocht! Deze is in hetverkeer gemakkelijker en dus veiliger. Handig als u verkeerd bent gereden en simpel omdraaien lukt niet.

Neem contact op >

Handige tips voor rijden in het verkeer

Tijdens deze training besteden we ook aandacht aan tips om met de caravan veilig door het verkeer te sturen. Daar zijn we tenslotte een rijschool voor! Hoe om te gaan met windstoten, files, vrachtwagens, hellingen, aqua planning, spoorvorming, meerdere rijstroken en met de juiste snelheden. Tijdens de training leren we het u!

Aanhanger rijbewijs

De halfdaagse training wordt gegeven door Verkeersschool R. van der Meijden, welke speciaal hiervoor is opgeleid bij BOVAG. R. van der Meijden leidt ook op voor het BE-rijbewijs. De kennis wordt tevens gebruikt voor het geven van deze caravantraining!

Caravan rijden is teamwork‘Caravannen is plezier voor twee. Tijdens het rijden en manouvreren kan de pasagier een belangrijke rol vervullen. Tijdens de training leert een passagier hoe je als ’kijkhulp’ de bestuurder de juiste aanwijzingen kunt geven. Kom daarom sámen naar de training!U volgt de training in principe met uw eigen auto en caravan bij Verkeersschool R. van der Meijden.

Het is ook mogelijk een caravan en/of auto te lenen voor de training. Neem contact met ons op voor de huidige prijzen.

Klamme handen aan het stuur en zweetdruppels op het voorhoofd zijn voorbij na deze training!
U kunt met een veilig gevoel op pad.

Deze training wordt gegeven in samenwerking met Van Uden Caravantechniek.

Klik hier om naar de website van Van Uden te gaan.

Contact Verkeersschool van der Meijden

Hortensiastraat 26, 5492 KB Sint-Oedenrode (Nijnsel)

Telefoon: 0413 - 471 471
Robert: 06 - 53 808 908
Laura: 06 - 50 512 901
Email: info@verkeersschoolvdmeijden.nl

© Verkeersschool van der Meijden | Privacy | Created by: Björn Ontwerp

Deze pagina delen via: