Ga goed voorbereid
je examen in

Verkeersschool van der Meijden in Sint-Oedenrode

Meer info >

Examen

Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Als je daarvoor slaagt ontvang je een uitslagformulier. Dat moet je, samen met een wettelijk geldig legitimatiebewijs overhandigen bij het begin van het praktijkexamen.

Je instructeur bepaalt wanneer jij klaar bent om op examen te gaan. De tussentijdse toets, is een soort proefexamen. In de meeste gevallen maak je dan ook kennis met een examinator. Vervolgens zal de examinator met jou een examenrit gaan rijden, waarin je tijdens de rit 2 bijzondere manouvres zal doen.
Doe je deze naar behoren, dan krijg je vrijstelling voor dit gedeelte. In de rit moet je ook ongeveer 10 minuten zelfstandig route rijden, door middel van clusteropdracht, orientatiepunt of navigatie. Vervolgens wordt de rit geevalueerd en zal je nog adviezen krijgen van je examinator. Kortom, de tussentijdse toets is een goed meetpunt voor jezelf en de instructeur, waarna je met een gerust hart op examen kunt.

Neem contact op >

De eigen verklaring (CBR)

De vragenlijst

Alvorens je het eerste praktijkexamen bij het CBR mag gaan doen, dien je eerst een eigen gezondsheidverklaring in te dienen. Deze eigen verklaring is een officieel CBR document.De geldigheidsduur van een eigen verklaring is 6 maanden.

Om een indruk te krijgen over de inhoud van deze verklaring vindt je hiernaast de 10 door het CBR gestelde vragen.

Iedere vraag dient beantwoord te worden met ja of nee.

1. Lijdt u of hebt u geleden aan epilepsie. ernstige hyperventilatie. flauwvallen, aanvallen van abnormale slaperigheid of andere bewustzijnsstoornissen?

2. Lijdt u of hebt u geleden aan evenwichtsstoornissen of duizelingen?

3. Bent u onder behandeling of onder behandeling geweest voor een psychiatrische stoornis. een hersenziekte of een ziekte van het zenuwstelsel (ADHD, PDDNOS, autisme)? Ook al gebruikt u geen medicijnen.

4. Maakt u misbruik van of hebt u misbruik gemaakt van alcohol, geneesmiddelen, drugs of ander geestverruimende of bedwelmende middelen of bent u daarvoor ooit medisch onderzocht of onder behandeling geweest?

5. Bent u onder behandeling of onder behandeling geweest voor inwendige ziekten als suikerziekte, hart- en vaatziekte, verhoogde bloeddruk, nierziekte en longziekte of hebt u een hart- of vaatoperatie ondergaan?

6. Hebt u een functiebeperking waardoor het normale gebruik van een arm, hand of vingers, dan wel van bijbehorende gewrichten, beperkt of afwezig is?

7. Hebt u een functiebeperking waardoor het normale gebruik van een been of voet. dan wel van bijbehorende gewrichten, beperkt of afwezig is?

8a. Hebt u een verminderd gezichtsvermogen van één of beide ogen, zelfs als u gebruik maakt van een bril of contactlenzen?
8b. Bent u onder behandeling of onder behandeling geweest van een oogarts of hebt u een oogoperatie of een laserbehandeling van de ogen ondergaan?

9. Gebruikt u geneesmiddelen die volgens de bijsluiter de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden, zoals slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen, antidepressieve middelen, antipsychotische middelen, opwekmiddelen en dergelijke?

10. Hebt u nog andere aandoeningen of ziekten die het besturen van motorrijtuigen bemoeilijken en waarvoor mogelijk speciale voorzieningen nodig zijn?
Ondergetekende verklaart bovenstaande vragen naar waarheid te hebben beantwoord.

Woonplaats
datum
Handtekening

Let op !!!
Als een of meer van de vragen met "ja" wordt beantwoord, moet op de achterzijde van het formulier een aantekening worden gesteld door een arts, waaruit de aard en de ernst van de afwijking blijken.

Contact Verkeersschool van der Meijden

Hortensiastraat 26, 5492 KB Sint-Oedenrode (Nijnsel)

Telefoon: 0413 - 471 471
Robert: 06 - 53 808 908
Laura: 06 - 505 12 901
Email: info@verkeersschoolvdmeijden.nl

© Verkeersschool van der Meijden | Privacy

Deze pagina delen via: